best bootstrap website development software download

ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

Η ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΜΟΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

Πρόκειται για τη μόνωση ταράτσας DUROSOL Light Roof, η οποία αποτελεί πραγματικά μια καινοτόμα λύση στη μόνωση ταράτσας, αφού όπως θα είδατε και παραπάνω προσφέρει πλήρη θερμομόνωση και στεγανοποίηση, είναι η πιο οικονομική και ελαφριά επιλογή, ενώ προσδίδει και μερική βατότητα στην ταράτσα σας.
Η πιο ελαφριά λύση για μόνωση ταράτσας, με βάρος μόνο 9 kg/m²
Το πιο βασικό συστατικό στη μόνωση ταράτσας Light Roof είναι το μονωτικό υλικό, το οποίο άλλωστε είναι το σημαντικότερο σε κάθε μόνωση ταράτσας, αφού αυτό καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τα θερμομονωτικά αποτελέσματα κάθε συστήματος. Στη λύση αυτή τοποθετείται το κορυφαίο μονωτικό υλικό 3ης γενιάς DUROSOL, το οποίο έχει παραχθεί μετά από 17 χρόνια ερευνών και αποτελεί 100% ελληνικό προϊόν.
Ωστόσο η ελαφριά μόνωση ταράτσας DUROSOL Light Roof έχει κάποια ελάχιστα προαπαιτούμενα, ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί. Πρώτο και σημαντικότερο είναι η ταράτσα να έχει ρύσεις, δηλαδή να έχει κατάλληλη κλίση ώστε να μην λιμνάζουν τα νερά και ιδιαίτερα να μην υπάρχουν λακκούβες, όπου συγκεντρώνονται βρόχινα νερά. Αν δεν έχει καθόλου ρύσεις μπορεί το συνεργείο να παίξει με διάφορα πάχη μονωτικού ξεκινώντας από κάτι πιο λεπτό και αυξάνοντας ανά μέτρο το πάχος, ώστε τελικά να δημιουργηθεί η κατάλληλη κλίση. Αντιθέτως σε προβλήματα περιορισμένης κλίμακας τα πράγματα είναι πιο απλά και παίζουμε πιο πολύ με την ποσότητα της κόλλας που θα τοποθετηθεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως έχετε υπόψη πως δεν απαιτείται να ξηλωθεί η μόνωση στην ταράτσα σας, αν μελλοντικά αποφασίσετε να χτίσετε κάτι από πάνω, απλά το προσθέτετε στην ήδη υπάρχουν τελική επιφάνεια της ταράτσας σας.
Σημαντικό είναι επίσης να αναφέρουμε πως η μόνωση ταράτσας Light Roof προσφέρει περιορισμένη βατότητα και επισκεψημότητα, που σημαίνει ότι ναι μεν μπορείτε να ανεβαίνετε άφοβα στην ταράτσα σας, να βάλετε ηλιακό θερμοσίφωνα, κλιματιστικό κλπ, όπως δεν επιτρέπεται η εφαρμογή σημειακού φορτίου, όπως για παράδειγμα καρέκλες, τραπέζια, τακούνια και άλλες αιχμηρές επιφάνειες. Βεβαίως για πλήρη βατότητα μπορείτε αν θέλετε από πάνω να τοποθετήσετε πλάκες πεζοδρομίου ή γενικότερα δομικές πλάκες, όμως έτσι θα ανέβει τελικά τόσο το βάρος όσο και το κόστος για τη μόνωση ταράτσας.
ΣΤΑΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ ΤΑΡΑΤΣΑΣ DUROSOL LIGHT ROOF

1) Πρώτη δουλειά πριν ξεκινήσουμε την ελαφριά μόνωση ταράτσας Light Roof, είναι να ελέγξουμε αν υπάρχουν ρύσεις (κλίσεις) στην ταράτσα, αν δηλαδή λιμνάζουν νερά. Όπως έχουμε προαναφέρει οι ρύσεις είναι προαπαιτούμενες για αυτη τη μέθοδο μόνωσης ταράτσας. Αν τα προβλήματα των ρύσεων είναι μόνο σημειακά, μπορούμε να τραβήξουμε ράμματα πάνω από αυτά τα σημεία και αν το βάθος των κοιλοτήτων είναι μικρότερο των 2cm συνεχίζουμε κανονικά, διαφορετικά επισκευάζουμε τις ρύσεις με επισκευαστικό τσιμέντο οπλισμένο με υαλόπλεγμα.

2) Αν η επιφάνεια της ταράτσας είναι σαθρή περνάμε ένα χέρι πολυουρεθανικό αστάρι με κατανάλωση περίπου 200 gr/m², αλλιώς παρακάμπτουμε αυτό το βήμα.

4) Τώρα ακολουθεί το πιο σημαντικό και αποτελεσματικό βήμα για τη μόνωση ταράτσας Light Roof, η επικόλληση του θερμομονωτικού υλικό 3ης γενιάς Durosol. Πρόκειται για θερμομονωτικές πλάκες διαστάσεων 100x50cm με ελάχιστο πάχος τα 5cm, ώστε η μόνωση ταράτσας να έχει πραγματικά ποιοτικό αποτέλεσμα.

- Σε επιφάνειες όπως πλακάκι, ασφαλτόπανο και επαλειπτικά η επικόλληση του μονωτικού υλικού κατά τη μόνωση ταράτσας γίνεται με αφρό πολυουρεθάνης, ο οποίος τοποθετείται περιμετρικά και στο κέντρο της πλάκας του Durosol, όπως στην παρακάτω εικόνα.
.
- Σε επιφάνειες μπετού το μονωτικό υλικό Duroosl επικολλάται με την κόλλα τσιμεντοειδούς βάσης FGL-Thermo I, η οποία επίσης τοποθετείται περιμετρικά και στο κέντρο της πλάκας του Durosol.

Στην ελαφριά μόνωση ταράτσας το Durosol τοποθετείται χτιστά με αρμούς διαστολής 2cm από τοίχους, στηθαία και 0,5cm/10m. Στα σημεία με προβληματικές ρύσεις τραβάμε ράμματα με το προϋπολογισμένο πάχος durosol, ώστε κατά την επικόλληση να φέρουμε το durosol πρόσωπο με τα ράμματα, γεμίζοντας από κάτω με αφρό πολυουρεθάνης ή FGL-Thermo I. Η πλήρωση του αρμού δεν είναι απαραίτητη.

5) Αφότου έχει τοποθετηθεί το θερμομονωτικό υλικό, το επόμενο στάδιο στην ελαφριά μόνωση ταράτσας είναι να περάσουμε την κόλλα FGL-Thermo III σε όλη την επιφάνεια του Durosol με οδοντωτή σπάτουλα 1x1cm καθώς είναι νωπή και εγκιβωτίζουμε το υαλόπλεγμα 5x5mm 160gr/m² με την λεία πλευρά της σπάτουλας.

*Προσοχή: Η θερμοκρασία εφαρμογής είναι 5° - 35°C, ενώ η FGL-Thermo III αναμιγνύεται με 7 λίτρα νερό ανά 25 κιλά. ΟΧΙ παραπάνω! Η επιφάνεια δεν πρέπει να πατηθεί μέχρι και 4 ημέρες μετά την εφαρμογή του FGL-Thermo III. Σε περίπτωση υψηλής θερμοκρασίας στο περιβάλλον και την ταράτσα προτείνεται η διαβροχή του κονιάματος. Συγκεκριμένα καλό είναι να γίνει ένας ψεκασμός μετά την εφαρμογή και ένας ακόμα το επόμενο πρωινό. Για να μην υπάρξει κάποια αλλοίωση του κονιάματος και να δέσει η FGL-Thermo III, απαιτούνται περίπου 24-48 ώρες πριν από βροχή, ανάλογα με τις υφιστάμενες καιρικές συνθήκες (θερμοκρασία και υγρασία).

Δεν περνάμε 2ο χέρι. Με τον εγκιβωτισμό του υαλοπλέγματος η επιφάνεια θα έχει την όψη "γκοφρέτας". Πρέπει να περάσουμε τη σπάτουλα 2 φορές πάνω από το νωπό κονίαμα για να το λειάνουμε. Όταν πλέον η FGL-Thermo III έχει στεγνώσει, αν χρειάζεται επιπλέον λείανση στην επιφάνεια την τρίβουμε με υαλόχαρτο και σπατουλάρουμε με την FGL-Thermo III. Δεν περνάμε όμως άλλο χέρι με την οδοντωτή σπάτουλα! Αν θέλουμε να περάσουμε και δεύτερο χέρι, είναι απαραίτητο να βάλουμε και πάλι υαλόπλεγμα.

6) Ολοκληρώνοντας τη μόνωση ταράτσας με την πρωτοπόρα και οικονομική μέθοδο DUROSOL Light Roof, περνάμε 2 χέρια επαλειπτικό σιλανικών ρητινών ST, αφού «δέσει» η FGL-Thermo ΙΙI. Προσέχουμε το δεύτερο χέρι να το περάσουμε τουλάχιστον 5 ώρες μετά το πρώτο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε διαλύτη στο επαλειπτικό. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία η επιφάνεια να είναι στεγνή και καθαρή. Αν υπάρχουν σκόνες απαιτείται το πέρασμα ενός χεριού εποξειδικού ασταριού νερού 2 συστατικών και την επόμενη μέρα, αφού πλέον έχει στεγνώσει και δεν υπάρχει καθόλου υγρασία, περνάμε την επόμενη μέρα το επαλειπτικό ST (καλύτερα μεσημέρι ή απόγευμα για να γλιτώσουμε ακόμα και την πρωινή υγρασία).